TISKOVÁ ZPRÁVA
MAGICKÁ NOC TRUBADÚRŮ 3

SANCTUARY

autor: R.X.Thámo

 

Jako první vám představujeme program kralupské gotické slavnosti. A opět se dočkáme i novin Trubadúr. Magická noc trubadúrů je hudebně divadelní festival jehož dramaturgickou náplň tvoří temně romantické umění – hudební, divadelní, taneční i výtvarné. Kralupy nad Vltavou se díky takto nevšedně pojatému kulturnímu podniku stanou již potřetí, s dvouletou periodicitou, českým republikovým centrem dark indie scény a to i s přesahem do zahraničí. Tvůrčí všednost a šablonu nekonečné recyklace mainstreamových hitů naruší svou démonickou aurou, tvorba původní, opravdová a srdcem dělaná. Nenechte se opít falešným zdáním samozřejmosti a dejte se zlákat jedinečností listopadové produkce!

Účinkující:  XIII. století, Deathcamp Project, Bratrstvo Luny, Carpatia Castle, Výsměch? Divadelní soubor Scéna, taneční skupina Naděje a Urbex team Kralupy. Uvádí Petr Korál.

Exkluzivní LIVE bonus festivalu – skladba XIII. století „Transylvanian Werewolf“ po cca 20 letech na koncertních prknech! „Zařazením této skladby vzdávám hold kralupskému festivalu.“  Petr Štěpán

A chybět nebudou ani tradiční noviny Trubadúr, které jsou programovým manifestem festivalu. Jsou také programovým manifestem dark indie happeningu Magická noc trubadúrů 3, který se uskuteční 12. 11. 2016 v Kralupech nad Vltavou. Co se v novinách se starodávnou aurou na formátu A3 o šestnácti stranách dočtete? Tradiční redaktorský tandem R. X. Thámo & Blackmoon posílený o speciální hosty, osobnosti dark indie scény: Ezechiela (Sanctuary.cz); Alla (R.U.M.zine) a Boba Lučana (Dekadente Morfin) vám sestavil mozaiku pestrého nepovrchního čtení zasazeného do kontextu a souvislostí! Těšit se můžete na dva pilotní rozhovory s apoštoly českého punku a gotiky bratry Štěpány;  podrobné dialogové sondy za oponu dění zajímavých hudebních uskupení Deathcamp project a Carpatia Castle.Blackmoon svým originálním stylem završuje trilogii empatického rozjímání s Bratrstvem Luny, nechybí fejeton Boba Lučana či Ezechielův příspěvek o gotické subkultuře v zásadních bodech. Nabídku pestrosti doplňuje citlivě  pojatý materiál o historii trubadúrského festivalu a dalších účinkujících letošního magického dějství: punkové kapele Výsměch?, fotografickém URBEX teamu, Taneční skupině naděje a Divadelním souboru scéna. Jednotlivé příspěvky rámují citace z řad osobností české temně romantické scény.

Tištěný Trubadúr je zde, navzdory virtuální propagandě, brandování světa a na prach přežvýkané povrchnosti, která nás atakuje každým okamžikem ze všech mediálních formátů s atributy bulváru a lží. Ty v podobě lukrativního zboží šponují nehorázné zisky novodobých „Králů Humbuku“! Trubadúr je zde, jako alternativa, jako kontinuum máchovského odkazu rozervanců. Jako skutečný artefakt vonící po novinovém papíru a tiskařské černi, který zůstane s vámi i tehdy, když se vlády nad světem ujme všeobjímající zoufalé  „digitální Temno“.

Trubadúr vychází o červencovém úplňku (20.7.2016) Noviny v případě vašeho zájmu obdržíte ZDARMA (pouze za poštovné)! Kde je seženete? Zeptejte se na bratrstvoluny@seznam.cz nebo mrkněte na www.bratrstvoluny.com.